fbpx
Сьогодні
14:42 21 Тра 2021

Обмежити імпорт електроенергії з Білорусі та Росії можуть вже наступного тижня

Нацкомісія з енергетики та тарифів 26 травня розгляне питання заборони імпорту електроенергії з Російської Федерації та Білорусі – 15 травня регулятор отримав повноваження обмежувати відповідну пропускну спроможність.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП, передає Рубрика.

Так, з 15 травня 2021 року набув чинності закон, згідно якому регулятор отримав повноваження обмежувати доступну пропускну спроможність у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства.

Зазначається, що обмеження імпорту з РФ та Білорусі має розглядатись в комплексі заходів задля забезпечення безпеки електропостачання. Зокрема, в частині дотримання графіків накопичення вугілля виробниками для підготовки до осінньо-зимового періоду.

У НКРЕКП додали, що вже було проведено дві зустрічі з Міненерго, оператором "Укренерго" та компаніями-виробниками електроенергії. Одна з них – 19 травня, одразу після отримання листа від Міністерства енергетики.

Відповідно, на наступному засіданні 26 травня Нацкомісія розгляне проект постанови "Про розподіл пропускної спроможності міждержавних перетинів".

Ним передбачається "тимчасово обмежити доступну пропускну спроможність, що розподіляється на добових та місячних аукціонах на 2021 рік, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства".

Разом з цим передбачається запровадження механізмів контролю за накопиченням вугілля.

Як повідомляла Рубрика,  18 травня новий міністр енергетики Герман Галущенко направив звернення до НКРЕКП щодо обмеження імпорту електроенергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства, тобто з Росії та Білорусі.

Раніше нардеп Наливайченко заявив, що імпорт електроенергії з Росії та Білорусі суперечить і національним інтересам, і інтересам безпеки.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: