fbpx
Сьогодні
21:12 21 Тра 2021

140 українців хочуть повернутися з Сектора Газа, - МЗС

Майже 140 українців виявили бажання повернутися до України із Сектора Гази.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, інформує Інтерфакс-Україна.

"Наразі майже 140 українців виявили бажання повернутися до України. Переважно це жінки і діти, які живуть у Секторі Гази", – сказав Ніколенко.

За його словами, є також звернення від декількох урядів іноземних держав вивезти і їхніх громадян.

"Відповідно, ми говоримо про міжнародний характер цієї гуманітарної місії", – додав спікер.

Ніколенко наголосив, що наразі важливо, щоб громадяни України чітко дотримувалися інструкцій посольства України в Ізраїлі з логістичних питань і орієнтувалися виключно на офіційні повідомлення. Вони та їхні родичі можуть також звертатися на "гарячу лінію" МЗС, додав спікер.

Він пояснив, що початок евакуації досі стримувало продовження бойових дій і відсутність гарантій безпеки для безпечного виїзду українських громадян.

"Водночас після досягнення домовленості між Ізраїлем і ХАМАС про припинення вогню сподіваємося розпочати повернення громадян України із зони конфлікту найближчим часом. Ключовим фактором і надалі залишатиметься безпека", – зазначив Ніколенко.

Як повідомляла Рубрика, що 10 травня палестинські бойовики в секторі Газа обстріляли ракетами район Єрусалима і південну частину Ізраїлю.

У відповідь Ізраїль завдав повітряний удар, в результаті чого у Секторі Газа обвалився 13-поверховий житловий будинок. Увечері того ж дня відбувся обстріл Тель-Авіву та інших міст ракетами ХАМАС.

Наразі сторони конфлікту виявили бажання про запровадження перемир'я.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: