fbpx
Сьогодні
17:14 20 Тра 2021

Зеленський вважає, що зміна керівництва Нацбанку дозволила запустити доступні кредити

Фото Reuters

Зміна керівництва Національного Банку дозволила запустити програму кредитування під 5, 7 і 9 відсотків річних.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції з нагоди другої річниці президентства, передає "Укрінформ".

"Щодо звільнення голови Нацбанку. Ви знаєте, з чим я боровся – щоб були зменшені відсотки по кредитах. Це дуже непросто для нашого населення. Що я отримав? На сьогодні я, як Президент, це гарантував і отримав замість 20-25%, які були до цього часу, до нового голови Національного банку, – я не хочу говорити, що це тільки його перемога – це перемога всього Національного банку. Тим не менше програма 5,7,9 відсотків з'явилася", – сказав він.

За словами Президента, наразі він працює над тим, аби належним чином запрацювала програма іпотеки під 7 відсотків. Зеленський нагадав, що парламент нещодавно ухвалив законопроект, який дасть змогу наповнити грошима цю програму.

Також Зеленський нагадав, що Кирила Шевченка обрали головою за рекомендацією представників банків і міжнародних партнерів.

"Пана Шевченка я не знав. Я запросив на зустріч до себе всіх представників комерційних банків України, державних банків і наших міжнародних партнерів. Вони назвали кандидатури. Мені здається, що будь -хто з цих трьох буде незалежним керівником Нацбанку. Одного з трьох обрала держава", – сказав він.

Зеленський також зазначив, що не бачить "зменшення прибутку державної інституції Нацбанк".

Як повідомляла Рубрика, НБУ презентував свою нову стратегію до 2025 року.

За словами голова Національного банку Кирила Шевченка, нова стратегія відповідає на зміни, що стались у світі та в Україні, а також є дорожньою картою, якою регулятор буде керуватись найближчими роками для активізації економічного зростання в Україні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: