fbpx
Сьогодні
15:56 20 Тра 2021

Зеленський розповів про певні ризики для України від зустрічі Байдена і Путіна

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зустріч президент США Джо Байдена та глави Кремля Владіміра Путіна може становити для України певні ризики.

Про них він розповів під час великої пресконференції 20 травня, передає zn.ua.

Одна з основних загроз – що Байден буде обговорювати з Путіним важливі для України питання за межами узгоджених з Києвом позицій.

Крім цього, до загроз також можна віднести скасування американських санкцій проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Це важливо, адже стосується енергетичної безпеки не лише України, але й усієї Європи.

"Я вважаю, що це буде програш США. Я вважаю, що це буде програш особистий президента Байдена. Я це говорю відкрито, відверто. Це буде серйозна геополітична перемога Російської Федерації і новий перерозподіл сил і впливу", – переконаний президент.

За словами Зеленського, думки міжнародних партнерів щодо цього різняться, це ж стосується й думок в Сенаті.

"Це серйозна гра. Це не просто про енергетичну безпеку. На таке можуть піти США, якщо вони розмінюються на щось дуже серйозне, і мене бентежить ця ситуація", – зауважив Зеленський.

Як повідомляла Рубрика, 19 травня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський та лідер США Джо Байден можуть зустрітися у червні. 

Сьогодні стало відомо, що зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента США Джо Байдена також може відбутися у червні.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: