fbpx
Сьогодні
13:28 20 Тра 2021

В Україні презентували мобільний застосунок Всеукраїнської школи онлайн

Мінцифри та Міністерство освіти та науки (МОН) презентували мобільний застосунок Всеукраїнської школи онлайн.

Про це на презентації застосунку сказала заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, передає "Укрінформ".

"89% учнів для дистанційного навчання використовують смартфони, відтепер школярі 5-11 класів можуть навчатися в максимально зручному для себе форматі. Застосунок Всеукраїнська школа онлайн вже доступний для операційної системи Android, яку мають понад 80% користувачів платформи. Додаток можна безкоштовно завантажити з Play Market від Google та AppGallery від Huawei. Незабаром додаток вийде і для користувачів iOS", – сказала Іонан.

Вона нагадала, що в грудні минулого року Мінцифри, МОН, Український інститут розвитку освіти та ГО "Освіторія" запустили проєкт Всеукраїнська школа онлайн.

"Сьогодні це єдина державна платформа, де є всі матеріали з 18 основних предметів для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів. За пів року 180 тисяч активних користувачів зареєструвалися на платформі", – повідомила Іонан.

Вона додала, що Всеукраїнська школа онлайн є частиною глобальної ініціативи цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта". Мета цієї ініціативи – навчити цифрових навичок 6 млн українців за три роки.

Загалом вже понад 2 млн українців відвідали платформу "Дія. Цифрова освіта" і навчаються безпосередньо на порталі, з них близько 550 тисяч зареєстрованих користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: