fbpx
Сьогодні
20:15 20 Тра 2021

За час існування НАБУ 20 разів намагалися змінити законодавство чи вплинути на його діяльність, - Ситник

За шість років роботи НАБУ близько 20 разів вчинялися спроби у той чи інший спосіб змінити законодавство, аби похитнути незалежність Бюро.

Про це зазначив Артем Ситник під час панельної дискусії "Східне партнерство: криза та можливості" 20 травня 2021 року, передає пресслужба НАБУ.

З іншого боку, такі перешкоджання свідчать, на його думку, про ефективність і результативність розслідувань детективів і прокурорів.

"В Україні створена і успішно працює антикорупційна інфраструктура – НАБУ, САП, ВАКС, НАЗК. З іншого боку ми постійно відчуваємо тиск; постійно вчиняються спроби зруйнувати незалежність антикорупційних органів. Завдяки підтримці міжнародних партнерів і громадян, ми лишаємося незалежними у своїх розслідуваннях, викриваємо корупцію. Суспільство нарешті побачило довгоочікувані вироки", – повідомив він.

Артем Ситник також нагадав, що восени 2019 року почав свою роботу Антикорупційний суд, на створенні якого НАБУ наполягало з 2016 року.

"До створення ВАКС наші справи просто не розглядалися в судах першої інстанції, фактично не було вироків. З початку роботи НАБУ ми викрили понад 60 суддів на зловживаннях. А зараз деяких з них вже засуджено до позбавлення волі, і це завдяки ВАКС", – додав Директор НАБУ.

Під час дискусії представники Вірменії, Азербайджану, Грузії і Молдови поділилися своїм досвідом розбудови антикорупційної структури в своїх країнах, та поділилися досвідом подолання викликів у своїй діяльності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: