fbpx
Сьогодні
16:41 20 Тра 2021

ОП не озвучував жодних ініціатив щодо підготовки візиту Єрмака до США, – МЗС

Повідомлення деяких ЗМІ про нібито заплановану поїздку керівника ОП Андрія Єрмака до США лежать в площині ініціативи приватних осіб, Офіс Президента не озвучував Міністерству закордонних справ жодних ініціатив щодо його підготовки.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

Він зазначив, що відповідно до національного законодавства України, зовнішні зносини здійснюються через Міністерство закордонних справ.

Зокрема, у відносинах зі США організація офіційних візитів українських та американських посадовців відбувається дипломатичними, а не сторонніми каналами.

"У зв'язку з цим інформуємо, що Офіс Президента не озвучував жодних ініціатив щодо підготовки візиту керівника ОПУ Андрія Єрмака до США, а також, за наявною в МЗС інформацією, не уповноважував сторонніх осіб на організацію такого візиту. Відповідно, МЗС та посольство України у Вашингтоні не здійснювали підготовку такого візиту", – зазначив Ніколенко.

Він додав, що якби керівник Офісу Президента планував офіційний візит до США або іншої країни світу, його організація та підготовка відбувалися б виключно офіційними дипломатичними каналами.

"Повідомлення деяких ЗМІ про нібито плановану поїздку лежать в площині ініціативи приватних осіб", – резюмував речник МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: