fbpx
Сьогодні
12:41 19 Тра 2021

Прокурор оголосив відвід судді Вовку, який розглядає клопотання у справі Тупицького

Прокурор Олексій Донський оголосив відвід судді Печерського райсуду м.Києва Сергію Вовку, який розглядає клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу екссудді Тупицькому.

Про це повідомляє "Укрінформ", передає Рубрика.

На початку судового засідання адвокат Олександр Телешецький укотре поінформував суд, що його клієнт не з'явився на засідання через те, що продовжує лікування, і просив відкласти на два тижні обрання запобіжного заходу.

Водночас прокурор Олексій Донський заявив, що Тупицький не з'явився без поважної причини, і наполягав на його примусовому приводі.

Суддя вирішив відкласти засідання на 1 червня.

Після цього прокурор заявив про порушення суддею розумних строків розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу і оголосив відвід судді Вовку.

Рішення про задоволення чи відхилення клопотання про відвід судді Вовка має ухвалити інший суддя, якого обере система авторозподілу.

Якщо його буде відхилено, суд продовжить обрання запобіжного заходу Тупицькому 1 червня. У разі задоволення клопотання система авторозподілу має обрати нового суддю, який ухвалить нове рішення.

Як повідомляла Рубрика, запобіжний захід Тупицькому не можуть обрати з 2 квітня.

Нагадаємо, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

 

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: