fbpx
Сьогодні
09:51 19 Тра 2021

Рада сьогодні планує створити ТСК з розслідування справи "вагнерівців"

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада планує утворити Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців".

Про це свідчить порядок денний, оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Відомо, що депутати мають намір розглянути проєкти постанов №4105 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" та заподіяння шкоди національним інтересам України", а також №5243 про утворення ТСК з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України.

Також депутати завершать обговорення 12-ти проєктів постанов "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост". Відхилення проєктів дозволить Голові ВР підписати закон щодо розвитку інституту старост і передати його на підпис Президенту.

Нардепи мають розглянути проєкти постанов "Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.04.2021 р. про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проєкту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин". Усього таких постанов внесено 12.

У першому читанні парламентарії планують голосувати за проєкт закону №4546 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків".

Також до розгляду заплановано проєкт закону №2713 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор" та альтернативні до нього.

Порядок денний також передбачає розгляд у першому читанні проєкту закону №4284 "Про дерадянізацію законодавства України".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: