fbpx
Сьогодні
14:16 19 Тра 2021

Зниклий экссуддя Чаус записав друге відеозвернення

Зниклий у Молдові екссуддя Микола Чаус записав друге відеозвернення.

Відео опублікували на тому ж Telegram-каналі, що і перше — "ChausUA Николай Чаус", а файл має назву "Гран привет!".

Він заявив, що передасть друзям рукописні записи з інформацією щодо його викрадачів для подальшої публікації. За його словами, він ухвалив таке рішення, бо переживає себе та родину.

"Я впевнений, і це також підтверджують останні публікації та сюжети, що люди, які причетні до мого викрадення у 2016 році, бояться мого повернення. Вони зроблять все, щоб я замовк. Знаючи їхні можливості, у тому числі й фінансові, я переймаюсь за своє життя та життя своїх рідних", — заявив він у зверненні.

За словами екссудді, він підтверджує справжність матеріалів. Він також просить правоохоронні органи України "відповідально поставитися до матеріалів, попри посади, статус і прізвища осіб".

Як повідомляє "Громадське", адвокат екссудді Олександр Вишневий зазначає, що автентичність записів та добровільність написання тексту у цих документах під питанням.

"Як він може передати рукописні матеріали які він збирав з 2016 по 2021 рік, якщо його викрали фактично в одних штанах і сорочці, з ним ніяких матеріалів не було. Півтора місяця він був у повній ізоляції від сім'ї, від дому, де перебувають наразі всі документи, і від адвокатів, які фізично не могли передати йому будь-які документи", — сказав Вишневий.

Також адвокат зауважив, що в попередньому дописі Telegram-каналу йшлося про те, що він нібито не знає своїх адвокатів. Це, на думку Вишневого, свідчить про те, що люди, які утримують Чауса, намагаються вивести їх зі справи.

За його словами, адвокати публічно вказали на всі помилки з попереднього відео, які дають підстави стверджувати що звернення не було добровільним і готувалося ним не особисто Чаусом, а друге відео створили, щоб усунути попередні помилки.

"Друге, ті, хто займається організацією цих відео очевидно незадоволені моєю роботою, бо вона проводиться в розріз їх стратегії. А тому гадаю, що ці особи, які організовують відеозаписи вживатимуть усіх заходів для того, щоб виключити його адвокатів з процесу, і надати своїх "кишенькових", щоб вони в медійному просторі не створювали перешкод", — сказав адвокат Чайса.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: