fbpx
Сьогодні
21:36 18 Тра 2021

Зеленський увів у дію рішення РНБО про збільшення видатків на оборону

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) від 14 травня 2021 року. Рішення передбачає збільшення видатків на безпеку та оборону України.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів у бюджетній декларації на 2022-2024 роки повинен передбачити видатки на забезпечення національної безпеки та оборони України в обсязі не менше 5% від обсягу ВВП для оборонного сектору.

Збільшення видатків на оборону Кабмін повинен передбачити у проєктах державного бюджету на 2022, 2023 та 2024 роки з урахуванням воєнно-політичної ситуації в Україні.

"Внести у місячний строк в установленому порядку на розгляд ВР законопроєкт про внесення змін до статті 33 Бюджетного кодексу стосовно врегулювання процедури складання бюджетної декларації за статтями, пов'язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України", – йдеться в тексті рішення.

Також уряд повинен передбачити право щодо державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань суб'єктів господарювання, які залучаються для фінансування програм, спрямованих на підвищення обороноздатності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: