fbpx
Сьогодні
14:40 18 Тра 2021

МЗС звернулося до міжнародних організацій для повернення українців із Сектора Гази

Фото: З відкритих джерел

Міністерство закордонних справ звернулося до міжнародних організацій з проханням надати допомогу в організованому виїзді українських громадян із Сектора Гази, наразі опрацьовується можливість репатріації через територію Єгипту.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

Він нагадав, що наразі Сектор Гази хочуть залишити близько 120 українців, і запевнив, що Міністерство закордонних справ України відпрацьовує безпечні шляхи репатріації наших співвітчизників.

"У зв'язку із тривалими бойовими діями українська сторона звернулася до міжнародних організацій для надання допомоги в організованому виїзді наших громадян із анклаву. Як і в 2012 та 2014 роках, коли проводилися аналогічні заходи, нині опрацьовується можливість репатріації через територію Єгипту. Українські дипломати взаємодіють із єгипетською владою для отримання необхідних дозволів", – зазначив Ніколенко.

За словами речника МЗС, критично важливо, щоб у зоні конфлікту настав "режим тиші" для уможливлення цієї гуманітарної місії в максимально безпечних умовах.

Як повідомляла Рубрика, що 10 травня палестинські бойовики в секторі Газа обстріляли ракетами район Єрусалима і південну частину Ізраїлю.

У відповідь Ізраїль завдав повітряний удар, в результаті чого у Секторі Газа обвалився 13-поверховий житловий будинок. Увечері того ж дня відбувся обстріл Тель-Авіву та інших міст ракетами ХАМАС.

16 травня стало відомо, що покинути Сектор Газа хоче понад сотня українців.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: