fbpx
Сьогодні
15:34 18 Тра 2021

Нардепи дозволили продавати землю на електронних аукціонах

Верховна Рада ухвалила закон №2195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони".

Про це повідомляє Zn.ua.

Документ в цілому підтримали 272 народні депутати. "За" проголосували 230 депутатів від "Слуги народу", 14 депутатів від "Голосу", 18 депутатів від "Довіри" та 4 позафракційні.

Закон дозволяє продавати земельні ділянки державної та комунальної власності виключно через електронні аукціони в електронній торговій системі в режимі реального часу в інтернеті. Дані про аукціон та лоти розміщуватимуть в інтернеті одразу. Однак, до завершення торгів інформація про учасників буде конфіденційною.

За результатами цих торгів укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису з переможцем, який запропонував найвищу ціну за ділянку.

У торгах зможуть брати участь не менше двох осіб, серед них можуть бути й фермери.

Згідно із законом, гарантійний внесок дорівнює 30% від початкової ціни. Аукціон відбуватиметься у три етапи, тобто один етап – одне підвищення ставки.

Мінімально можна підняти ціну на 1% від стартової вартості лота.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: