fbpx
Сьогодні
14:23 18 Тра 2021

Кулеба доручив Маркаровій звернутися до Білого дому щодо надання Україні covid-вакцин

Фото: twitter.com/DmytroKuleba/

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив послу України в Сполучених Штатах Америки Оксані Маркаровій звернутися до Білого дому щодо надання covid-вакцин.

Про це Кулеба заявив на онлайн-брифінгу у вівторок, 18 травня, повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, Кулеба нагадав про заяву Президента США Джо Байдена про намір надати іншим країнам 80 мільйонів доз вакцини до кінця червня. Він наголосив, що Україна вітає і підтримує американське лідерство у протидії глобальним викликам.

"Ми і до цього працювали зі Сполученими Штатами над темою отримання додаткових вакцин. Зараз розмова стає ще предметнішою, і вчора я доручив нашому послу у Вашингтоні звернутися до Білого дому, який координує цю програму надання вакцин іншим країнам світу для предметного обговорення взаємодії нашої на цьому треку", – сказав міністр.

Міністр переконаний, що це стане ще одним елементом зміцнення двосторонніх відносин України та США.

Кулеба також звернув увагу, що у понеділок йшла активна праця над питаннями, пов'язаними з нашими відносинами зі Сполученим Штатами.

"Всі ті питання, які були обговорені під час візиту державного секретаря в Україну, всі вони рухаються. Починаючи від підтримки України у протидії російській агресії і завершуючи підтримкою Сполученими Штатами підтримки реформ в Україні", – підкреслив міністр.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні Україна отримала нову партію вакцини Pfizer.

Також сьогодні стало відомо, що Україна отримає 2,5 млрд грн кредиту від Світового банку для боротьби з коронавірусом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: