fbpx
Сьогодні
13:18 18 Тра 2021

Сьогодні в Україні відзначають День резервіста

18 травня Україна відзначає День резервіста — свято патріотів, які добровільно проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формуваннях.

День встановлений Указом Президента України 19 квітня 2019 року, "ураховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до лав Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій, зміцнення патріотичного духу у суспільстві".

Резервісти — це громадяни України, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час.

Резерв ЗСУ близько 200 тисяч високопрофесійних воїнів. Нарощування спроможності нашого резерву триває шляхом вдосконалення набутих резервістами військових навичок на регулярних навчальних зборах.

Резервістів зі святом привітав Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України  генерал-лейтенант Сергій Наєв у Фейсбук:

"Шановні воїни-резервісти! Від імені особового складу Командування об'єднаних сил Збройних Сил України та себе особисто вітаю Вас із професійним святом – Днем резервіста України.

Перебуваючи в оперативному резерві, Ви готові у будь-який час поповнити лави Збройних Сил України. Ми завжди розраховуємо на Вашу підтримку та досвід, набутий у запеклих боях із російським агресором.

Упевнений, що Ваш патріотизм та відданість справі й надалі залишатимуться надійним підґрунтям обороноздатності нашої держави. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров'я, щастя та добробуту. Слава Україні! Разом переможемо!"

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: