fbpx
Сьогодні
18:21 17 Тра 2021

Зареєстрованих через "Дію" почали щеплювати: кого торкнулося

На минулих вихідних щеплювати від COVID-19 почали осіб, старших за 65 років, які записалися через додаток "Дія".

Про це повідомили в Офісі Президента за підсумками наради під головуванням Глави держави Володимира Зеленського.

За підсумками наради зазначається, що "цими вихідними в центрах вакцинації почали щеплювати осіб, старших за 65 років, які записалися через додаток "Дія". Загалом в Україні вакциновано 956 тисяч громадян.

Що стосується ситуації з поширенням коронавірусу, то, як зауважили в ОП, в Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу: восьмий тиждень поспіль її рівень стабільно знижується.

"Майже всі області наразі перебувають у "жовтій" зоні. Черкаська область – єдина в "помаранчевій" зоні за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування. Також є частина областей, які можуть перейти на "зелений" рівень епідемічної небезпеки», – зазначив голова уряду Денис Шмигаль під час наради.

Глава держави також поставив завдання розв'язати питання з поверненням додому українців з Непалу, який закрив повітряний простір через карантин.

Що стосується допомоги бізнесу під час карантину у 8 тис. грн, то зазначається, що було подано понад 360 тисяч заявок на її отримання, лише третя частина заявників – 120 тисяч – наразі її отримали. Так, за даними ОП, виплачено вже мільярд, найближчим часом обіцяють виплатити ще 400 млн грн.

Нагадаємо, що увечері 14 травня стало відомо, що міністр економіки Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій написали заяви на звільнення з посад.

Пізніше у Раді офіційно заявили, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про усунення Максима Степанова з посади міністра здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: