Новини

“Ви — наступники Януковича”: Кличко про обшуки в Києві

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міська влада вимагає від правоохоронців звіту про статус справ, щодо яких КМДА передавала матеріали за результатами внутрішніх аудитів.

Відео він оприлюднив на своїй сторінці в Telegram.

"Міська влада вимагає від правоохоронних органів звіту про статус справ, щодо яких КМДА передала документи за результатами аудитів. А їх ми здійснюємо регулярно", – заявив Кличко.

Він зазначив, що з 2015-го року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав правоохоронцям матеріали за 316 об'єктами аудиту.

"І з тієї інформації, що маємо ми, на сьогодні за цими матеріалами зареєстровані 168 кримінальних проваджень, або матеріали долучені до справ, порушених раніше. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. За 27 – передали обвинувальні акти до суду. Але питання: яка ситуація з іншими справами? Бо сьогодні перевірки і обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, що передали ми самі! Про ті порушення, що виявили ми самі! Так чим займалися правоохоронні органи? Чи тільки раптом дійшли руки, бо прийшла весна? По деяких справах місто передало матеріали ще 2 роки тому. Наприклад, по Департаменту соцполітики. А деякі комунальні підприємства і структурні підрозділи вже надавали документи на вимогу правоохоронців. Зараз ті прийшли шукати знову! Тепер беруть копії тих документів, які є у правоохоронних органах", – наголосив Кличко.

Мер Києва зауважив, що події, які розгортаються навколо міської влади останніми тижнями, виглядають заангажованою акцією.

"Це все виглядає заангажовано, як акція, підготовлена похапцем! Аби підняти галас і облити брудом столичну владу та мене особисто. Скажу одне: ви зараз провертаєте ту ж схему, що робив Янукович із Черновецьким. Бо "креативні" юристи цієї спецоперації – ті ж самі. Але ж врахуйте: я вам – не Черновецький! А от ви – таки наступники Януковича! Пам'ятаєте де він зараз?!", – додав він.

Свіжі дописи

  • Новини

Отримали підозри керівники двох найбільших державних лотерей України

Керівникам двох підприємств, які є найбільшими операторами державних лотерей в Україні, оголосили підозру в організації… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У СБУ підтвердили атаку їх БпЛА на військовий аеродром та два НПЗ у Краснодарському краї

Служба безпеки України спільно з Силами оборони атакували у Краснодарському краї російської федерації військовий аеродром… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Ще один український журналіст загинув на фронті під час виконання бойового завдання

На фронті під час виконання бойового завдання у Запорізькій області загинув український журналіст Андрій Топчій.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Безпілотник ГУР атакував новітню російську радіолокаційну станцію “Подльот” за $5 мільйонів

Ударний безпілотник Головного управління розвідки завдав удару по новітній радіолокаційній станції "Подльот" за 700 мільйонів… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Вибухи на “Північних потоках”: у Фінляндії вважають, що витік метану навряд чи матиме вплив на світовий клімат

Кількість метану, яка витекла з пошкоджених газопроводів "Північний потік" у 2022 році, навряд чи матиме… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Плетенчук розповів, чи посилює росія ППО в Криму через надання США ракет ATACMS

Про посилення росією ППО в Криму поки що навіть мова не йде, зараз окупанти займаються… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.