fbpx
Сьогодні
17:34 17 Тра 2021

"Ви — наступники Януковича": Кличко про обшуки в Києві

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міська влада вимагає від правоохоронців звіту про статус справ, щодо яких КМДА передавала матеріали за результатами внутрішніх аудитів.

Відео він оприлюднив на своїй сторінці в Telegram.

"Міська влада вимагає від правоохоронних органів звіту про статус справ, щодо яких КМДА передала документи за результатами аудитів. А їх ми здійснюємо регулярно", – заявив Кличко.

Він зазначив, що з 2015-го року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав правоохоронцям матеріали за 316 об'єктами аудиту.

"І з тієї інформації, що маємо ми, на сьогодні за цими матеріалами зареєстровані 168 кримінальних проваджень, або матеріали долучені до справ, порушених раніше. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. За 27 – передали обвинувальні акти до суду. Але питання: яка ситуація з іншими справами? Бо сьогодні перевірки і обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, що передали ми самі! Про ті порушення, що виявили ми самі! Так чим займалися правоохоронні органи? Чи тільки раптом дійшли руки, бо прийшла весна? По деяких справах місто передало матеріали ще 2 роки тому. Наприклад, по Департаменту соцполітики. А деякі комунальні підприємства і структурні підрозділи вже надавали документи на вимогу правоохоронців. Зараз ті прийшли шукати знову! Тепер беруть копії тих документів, які є у правоохоронних органах", – наголосив Кличко.

Мер Києва зауважив, що події, які розгортаються навколо міської влади останніми тижнями, виглядають заангажованою акцією.

"Це все виглядає заангажовано, як акція, підготовлена похапцем! Аби підняти галас і облити брудом столичну владу та мене особисто. Скажу одне: ви зараз провертаєте ту ж схему, що робив Янукович із Черновецьким. Бо "креативні" юристи цієї спецоперації – ті ж самі. Але ж врахуйте: я вам – не Черновецький! А от ви – таки наступники Януковича! Пам'ятаєте де він зараз?!", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: