fbpx
Сьогодні
09:25 17 Тра 2021

День музеїв: в які музеї Києва потрібно потрапити цього тижня

English version here

Цього вівторка, 18 травня по всьому світу відзначають День музеїв: символічно саме в цю ніч музеї відкривають свої двері для відвідувачів, які можуть побачити експонати в незвичний час, і навіть, може бути, уявити себе героями фільму "Ніч в музеї".

"Рубрика" підготувала анонс заходів в Києві, присвячених Дню музею, які будуть проводитися в цей і найближчі дні до дати.

Ніч в Музеї науки

Тема заходу — "Майбутнє музеїв: відновлення і переосмислення" з елементами диджиталізації. Відвідувачі повинні самостійно, керуючись голосовими і світловими підказками, активувати експонати, серед яких — інтерактивна пісочниця, велосипед з квадратними колесами, людська головоломка, повітряна гармата, акустичні дзеркала і багато інших інтерактивних експозицій. По завершенні гостей чекають наукові гри: музейна мафія, геометрія уяви, доббль. Захід триватиме до 22 годин.

  • Коли: 17 травня, початок о 19:00
  • Де: проспект Академіка Глушкова, 1П23, Київ

музей науки

Ніч в Національному художньому музеї України

З 11:00 до 15:30 — вхід до музею безкоштовний. Для огляду доступні обидва поверху постійної експозиції, а також виставкові проекти "дисциплінувати бачення" Лади Наконечної та "Олег Соколов: колір, музика, слово". Для відвідувачів з дітьми підготовлений квест музейними експозиціями. На адміністративній стійці в холі музею вас чекатимуть роздруковані QR-коди, що ведуть до питань квесту. Правильні відповіді знайдуть тільки найбільш уважні музейні детективи.

З 16:00 до 20:00 будуть проходити екскурсії. Відвідати їх можна безкоштовно за попередньою реєстрацією. Звертаємо увагу, що на кожну екскурсію реєстрація окрема, оскільки місця обмежені в зв'язку з карантинними обмеженнями. Розклад екскурсій можна подивитися тут

  • Коли: 22 травня, з 11:30 до 15:30 і з 16:00 до 20:00 (з паузою на дезінфекцію)
  • Де: вулиця М. Грушевського, 6, Київ

національний художній музей

Анатомічний театр в Національному музеї медицини в Україні

Це не тільки найбільший медичний музей в Україні, а й у всій Європі! Оновлені інсталяції сподобаються навіть самому досвідченому глядачеві, — тут навіть можна пройти квест з експериментами в Анатомічному театрі, повторивши спроби вчених минулих століть в створенні людини з хімічних елементів. Вхід в день музеїв буде безкоштовним, але тільки за попереднім записом на екскурсії — через технічні особливості експозицій без екскурсії в музей не потрапити. Забронювати відвідування можна на сайті музею. 

  • Коли: 18 травня, з 10:00 до 21:00. Різні експозиції працюють в різний час докладніше можна дізнатися тут
  • Де: вулиця Б. Хмельницького, 37, Київ

національний музей медицини

Міжнародний день музеїв в Національному музеї історії України

Протягом усього дня вхід в музей буде безкоштовним, а гостям запропонують ранкову екскурсію по Києву і екскурсії по музею за зниженими цінами. Найбільш "таємнича" екскурсія починається о 21:00 і присвячена міфам музейних експонатів. Крім того, відкривається виставка "Серж Лифар. Політ Ікара ", присвячена французькому танцюристу і хореографу з Києва Сергію Лифар. Зареєструватися на екскурсії потрібно заздалегідь, а квитки можна придбати онлайн. Більше інформації ви знайдете на Facebook-сторінці музею

  • Коли: 18 травня, з 10:00 до 21:00
  • Де: вулиця Володимирська, 2, Київ

національний музей історії

Босх з вами! І інші цікавинки в Музеї Ханенків

Спеціально до Міжнародного дня музеїв в музеї Ханенків також підготували насичену культурну програму. Вхід в музей 18 травня буде безкоштовним, о 14:00 і 16:00 в невеликих групах обговорюватимуться мозаїки: учасники зможуть поділитися своїми враженнями, думками, асоціаціями з іншими глядачами.

Для участі в груповій зустрічі потрібна реєстрація. У вільному доступі виставка "Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження і реставрація" буде працювати до 16:00. О 16:30 розпочнеться сесія питання-відповіді з куратором проекту Оленою Живковою. Більше інформаціїтут.

  • Коли: 18 травня, з 10:30 до 17:00
  • Де: вулиця Терещенківська, 15-17, Київ

музей ханенко

"36 ІНСТАЛЯЦІЙ" в Музеї історії міста Києва

До 25 травня в музеї буде проходити виставка київської художниці Олени Бандурки "36 інсталяції" — рівно стільки років художниці, авторки проекту. Кожен об'єкт експозиції символізує один з років художниці. Цікаво буде і тим, хто переймається проблемами екології — Олена працює переважно в стилі еко-арт і переконана, що сортування сміття, рісайклінг і відповідальне ставлення до природних ресурсів можуть зробити світ, в якому ми живемо, кращим.

  • Коли: вівторок-неділя з 11:00 до 19:00, в понеділок з 11:00 до 16:00
  • Де: вулиця Б. Хмельницького, 7, Київ

36 ИНСТАЛЛЯЦИЙ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: