fbpx
Сьогодні
16:56 17 Тра 2021

У Мінцифрі розповіли, коли держпослуги на 100% переведуть в онлайн

Президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30" пообіцяв, що з 24 серпня державні органи перейдуть на цифровий режим.

Які послуги можна буде отримати онлайн, розповів керівник розвитку електронних послуг в Мінціфри Мстислав Банік, пише "Україна 24".

"Зараз в "Дії" є понад 60 видів послуг в електронній формі. Наші послуги презентуються 2 рази в рік, минулий раз був у жовтні, наступний теж буде в жовтні. Наша мета — до кінця 2023 роки зробити доступними онлайн всі 100% державних послуг", — сказав він.

Банік висловився про захищеність даних українців від злому.

"Для людей, які хвилюються, що хтось контролює додаток "Дія": у всіх додатках вказано, до яких даними на смартфон вони мають доступ. Наприклад, "Дія" просить доступ до камери, щоб проходити верифікацію Face ID, і дозвіл, щоб відправляти повідомлення, і все. У нас немає ні трекінгу геолокації, нічого.

Наступний момент щодо документів, якщо говорити коротко, то на серверах "Дії" їх немає, вони знаходяться там же, де і були — в реєстрі паспортів, водійських документів, і так далі, і всі вони захищені на найвищому державному рівні", — сказав він.

Банік додав, що до кінця 2023 року планується покрити 95% населених територій і автодоріг країни високоякісним інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: