fbpx
Сьогодні
18:27 16 Тра 2021

Україна – перша серед країн Східного партнерства, з якою Євросоюз планує тісний кібердіалог

English version here

Фото: ukrinform

Україна буде першою з-поміж країн Східного партнерства, з якою Європейський Союз (ЄС) планує розпочати тісний діалог у сфері кібербезпеки в межах програми EU4Digital.

Про це заявив керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне у відеозверненні до учасників Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни», повідомляє Укрінформ.

Куне зазначив, що співпраця між Україною, ЄС і США стала вирішальним чинником у створенні безпечного кіберпростору в Україні.

«В межах Програми EU4Digital в Україні, яка, по суті, спрямована на транскордонний цифровий розвиток, ми пропонуємо проводити технічні навчання і налагоджувати взаємодію між відомствами, які займаються цифровізацією, та "Кіберцентром UA30". Перед наступним самітом (Східного партнерства – ред.) ми будемо запускати саме такий діалог у сфері кібербезпеки. Україна буде першою країною добросусідства, з якою буде встановлено такий діалог», – сказав Куне.

Він запевнив, що Європейський Союз і надалі тісно співпрацюватиме з Україною у сфері кібербезпеки. Ця співпраця включатиме, зокрема, підвищення потенціалу країни, а також спільні дії на міжнародних майданчиках і обмін відповідним досвідом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: