fbpx
Сьогодні
21:56 16 Тра 2021

У Мінекономіки заявили, що вартість "брендового преміального" пального не підпадає під державну регуляцію

Після заяв кількох мереж АЗС про припинення продажу преміального пального у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України роз'яснили нюанси постанови про встановлення максимальної торговельної надбавки на бензини автомобільні та дизельне пальне.

Відповідне роз'яснення опублікували на сайті міністерства ввечері 16 травня.

"Під встановлення максимальної торгівельної надбавки не підпадає "брендове преміальне" пальне з покращеними показниками якості та позначення (маркування) якого включає певну торгову марку (товарний знак), що пропонується на автозаправних станціях для автомобілів преміум сегменту за вищою ціною, ніж соціально значуще пальне", – йдеться в повідомленні.

Як додали в Мінекономіки, вимоги до автомобільних бензинів та дизельного пального, зокрема й щодо їх позначення (маркування), визначено Технічним регламентом щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових і котельних палив (затверджений відповідною Постановою Кабміну України від 1 серпня 2013 р. №927).

Відповідно до цього регламенту, маркування "брендового преміального" пального з покращеними показниками якості може включати торгову марку (товарний знак).

Водночас дія постанови уряду від 14 травня, яка запроваджує встановлення максимальної торгівельної надбавки на бензини автомобільні та дизельне пальне, "поширюється на автомобільні бензини та дизельне паливо, включені до Переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. №341 "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення", а саме на: бензин марки А-92, бензин марки А-95 та дизельне пальне", – пояснили у міністерстві. Тож "брендове преміальне" пальне під дію цієї постанови не підпадає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: