fbpx
Сьогодні
16:11 16 Тра 2021

Ткаченко: Знищення нас як нації не припинилося

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що насьогодні знищення українців як нації не припинилося, а розслідування Биківнянських могил та інших місць поховання жертв сталінських репресій доводять, що кожен злочин отримає свою оцінку і свій вирок. 

Про це він написав у Telegram.

Міністр повідомив, що вже десятки років йде процес відновлення імен тих, хто був похований у Биківнянських могилах – місця поховання розстріляних сталінською владою людей.

"На сьогодні це майже 20 тисяч. Розстріляних у київських і не лише в'язницях. А насправді закатованих радянською владою і похованих у Биківнянському лісі – може бути в рази більше", – зазначив Ткаченко.

Олександр Ткаченко підкреслив, що комуністичної партії вже не існує в Україні, однак те, що "роблять нащадки нквсівців по усьому світу – жахає". Крім того він нагадав, що наразі подібні злочини відбуваються в Криму, на окупованому Донбасі та в Російській Федерації.

"Ми – українці – маємо робити висновки, дивлячись в історію. Мільйони страчених та засланих до Сибіру в 20-ті, 30-ті та повоєнні роки….Але розслідування Биківнянських могил та інших місць поховання жертв сталінських репресій доводить – кожен злочин отримає свою оцінку і свій вирок. Кожен злочин", – зазначив очільник Мінкульту.

Нагадаємо, що 16 травня в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: