fbpx
Сьогодні
22:12 16 Тра 2021

#Незламні: МЗС запустило проєкт на підтримку бранців Кремля

Фото: zmina.info

Міністерство закордонних справ запустило проєкт на підтримку бранців Кремля – #Незламні.

Про це повідомила заступниця глави МЗС Еміне Джапарова.

За її словами, 16 травня, у День пам'яті жертв політичних репресій, Міністерство закордонних справ в рамках кампанії "Вірність собі – не злочин" запустило проєкт #Незламні.

"Він спрямований на підтримку бранців Кремля, – українців та кримських татар, незаконно заарештованих Росією у тимчасово окупованому Криму. Кампанія передбачає серію публікацій листів політв'язнів, написаних із місць позбавлення волі.

Ми хочемо донести до широкої громадськості історії наших мужніх людей – бранців Кремля – їх переживання та думки, мрії та надії", – написала Джапарова.

Вона додала, що через історії конкретних людей буде звертатися увага на системні репресії в Криму, що тривають з початку окупації.

"Сьогодні понад 100 наших громадян незаконно утримуються за ґратами на території РФ та українського півострова. Підтримка та якнайшвидше їх звільнення – наш пріоритет", – наголосила Джапарова.

Вона зазначила, що перший герой проєкту #Незламні – громадянський журналіст Осман Аріфмеметов.

"До арешту він стрімив обшуки та переслідування кримських татар в окупованому Криму. Тепер йому загрожує до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі. У своєму листі Осман розказує про інформаційне гетто, зародження громадянської журналістики та репресії проти активістів на окупованому півострові", – розповіла Джапарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: