fbpx
Сьогодні
Фото 11:24 16 Тра 2021

Toyota хоче побудувати місто, яке буде живитися від водневих паливних елементів

Toyota будує футуристичне місто з екосистемою на водневих паливних елементах.

Про це пише EcoTown.

Як зазначили у відповідальній за проєкт Woven Planet (інноваційна дочірня компанія Toyota), систему водневих паливних елементів для Woven City, зведення якого почалося у лютому, розробить японська компанія ENEOS.

Передбачається, що для міста площею 175 акрів, де люди будуть жити й працювати серед проєктів Toyota, включаючи автономні шатли та роботів, буде створена повністю підключена екосистема, яка працює на водневих паливних елементах.

"Це буде орієнтоване на людину місто майбутнього, – зазначили у Woven Planet. – Нове партнерство не тільки забезпечить підтримку водню, але й може допомогти Японії досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року".

Проєкт міста Woven Planet

Обидві компанії будуть працювати разом, щоб перевірити життєздатність ланцюжка поставок на основі водню: від виробництва до поставки й використання. ENEOS продовжуватиме технологічні розробки у галузі виробництва водню, щоб забезпечити повністю вільний від вуглецю ланцюжок поставок.

"Енергетична компанія ENEOS продемонструвала свій цінний досвід у всіх життєво важливих процесах від виробництва водню до продажів, – сказав Акіо Тойода, президент і генеральний директор Toyota Motor Corporation. – Щоб створити суспільство, засноване на водні, на додаток до еволюції окремих технологій, необхідно плавно інтегрувати всі процеси виробництва, доставки та використання".

Проєкт міста Woven Planet

Toyota позиціонує водень як краще життєздатне джерело чистої енергії у майбутньому, однак не виключає можливість використання електрики у Woven City.

У рамках свого партнерства з Woven City ENEOS буде використовувати досвід експлуатації 45 комерційних водневих заправних станцій у чотирьох великих мегаполісах Японії, аби створити одну за межами Woven City.

"Експлуатація водневої заправної станції, яка буде побудована ENEOS, повинна початися до кінця 2023 фінансового року, і Toyota планує послідовно впроваджувати комерційні транспортні засоби на паливних елементах, стаціонарні генератори енергії на паливних елементах та інше обладнання", – сказав представник Woven Planet.

Проєкт міста Woven Planet

Очікується, що ENEOS також вироблятиме водень з відновлюваних джерел енергії, допомагати встановлювати стаціонарні генератори паливних елементів у місті та співпрацювати з Toyota у дослідженні постачання водню.

"Воднева енергетика буде відігравати важливу роль у реалізації вуглецевої нейтральності в глобальному масштабі", – йдеться у заяві президента ENEOS Кацуюкі Ота. – Працюючи разом з Toyota над повним вивченням потенціалу водню, ми вважаємо, що можемо зробити значний внесок у створення нового способу життя на основі водню".

Проєкт міста Woven Planet

Будівництво Woven City у місті Сусоно, префектура Сідзуока, біля підніжжя гори Фудзі почалося в лютому. Через місяць дочірня компанія Toyota запустила Woven Capital, новий венчурний фонд, який буде інвестувати у технології безпечної мобільності. Перша інвестиція Woven Capital – в автономну компанію з доставки Nuro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: