fbpx
Сьогодні
19:13 16 Тра 2021

Генсек ООН назвав єдиний шлях врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав єдиний шлях врегулювання конфлікту Ізраїлю і палестинських угруповань. За його словами, це переговори по створенню двох держав зі столицею в Єрусалимі.

Про це він сказав у ході позачергового засідання Ради безпеки ООН.

"Єдиний шлях вперед – повернутися до переговорів з метою врегулювання на основі співіснування двох держав пліч-о-пліч в умовах миру, безпеки та взаємного визнання, зі столицею обох держав у Єрусалимі, на підставі відповідних резолюцій ООН", — заявив генсек.

Гуттеріш вважає, що продовження насильства в секторі Газа буде тільки ускладнювати досягнення цієї мети.

За його словами, нинішні бойові дії жахають.

"Цей останній раунд насильства лише увічнює цикли смерті, руйнування і відчаю і відсуває все далі за обрій будь-які надії на співіснування і мир", — зазначив Гуттеріш.

Він підкреслив, що зіткнення повинні негайно припинитися.

"Ракетні та мінометні з одного боку і повітряні та артилерійські обстріли з іншого повинні припинитися. Я закликаю всі сторони прислухатися до цього заклику. Організація Об'єднаних Націй активно закликає всі сторони до негайного припинення вогню", — заявив генсек ООН.

Нагадаємо, що у понеділок палестинські бойовики в секторі Газа обстріляли ракетами район Єрусалима і південну частину Ізраїлю.

У відповідь Ізраїль завдав повітряний удар, в результаті чого у Секторі Газа обвалився 13-поверховий житловий будинок. Увечері того ж дня відбувся обстріл Тель-Авіву та інших міст ракетами ХАМАС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: