fbpx
Сьогодні
14:25 15 Тра 2021

Західні країни можуть не підтримати Україну, якщо та почне наступ, - ЗМІ

Фото Reuters

Якщо Україна вдасться до ескалації з Росією, то може залишитись без військової підтримки Заходу.

Про це пише The Washington Post, посилаючись на результати дослідження Лондонського королівського коледжу та Національної ліверморської лабораторії.

Так, у його межах 46 колишніх та теперішніх посадовців США та Європи змоделювали можливі сценарії дій США, НАТО та Росії, а 17 експертів їх оцінювали. Загалом напрацювали 19 варіантів розвитку подій.

Згідно з дослідженням, Україна має початкову підтримку США та союзників, проте за різних варіантів розвитку подій союзники очікуватимуть від Києва стриманості. Оскільки схиляються до того, щоб нарощувати зусилля із захисту власної території від російських нападів, а не надавати військову підтримку Україні.

У деяких випадках демонстрація сили країн мимохіть ставила НАТО і Росію на межу війни. Такого розвитку подій їм згодом вдалося уникнути. У таких сценаріях Росія військовим шляхом перемагала Україну.

Наукова працівниця Лондонського королівського коледжу Іванка Барзашка пояснює, що Україна та Захід по-різному розуміють, що означає підтримка суверенітету та територіальної цілісності України. Якщо з точки зору України, напад може розглядатись як дії у відповідь, то автори військового сценарію вважають, що якщо Київ вдасться до наступальних дій, щоб спровокувати Росію, то Захід навряд чи стане на його захист.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: