fbpx
Сьогодні
11:46 15 Тра 2021

Захід у боргу перед Україною, - ексзаступник генсека НАТО

Україна продемонструвала через своє громадянське суспільство та мужність своїх військових, що готова боротися за свободу і незалежність.

Про це заявив почесний член Атлантичної Ради, заступник Генерального секретаря НАТО в 2012-16 роках Александр Вершбоу, передає пресслужба Київського Безпекового Форуму.

"Україна має дуже велике значення не лише тому, що тут мешкає 40 мільйонів людей, які готові боротися за свою свободу і будувати краще суспільство, а ще й тому, що вона є певним тестом того, чи зможе вільний світ і Захід захистити цінності, які ми обстоюємо, і захистити міжнародний порядок, що базується на правилах, які добре слугували нам з часів після Другої світової війни", – сказав він.

Вершбоу зазначив, що Україна також важлива і як перевірка Заходу на здатність захищати свої цінності.

"Україна важлива сама по собі, але також іще і як перевірка Заходу на здатність захищати свої цінності і унеможливити повернення Росії до старого порядку розподілу світу на сфери впливу, порядку, який застарів ще в 20 сторіччі і якому зовсім немає місця в 21-му", – наголосив ексзаступник Генерального секретаря НАТО.

"Україна показала через своє громадянське суспільство та мужність своїх військових, що вона готова боротися за свободу. І ми заборгували Україні, тому маємо повернути її до родини демократичних країн. Це підтверджує і наша відданість ідеї надання Україні членства в НАТО та Європейському Союзі", – сказав він.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: