fbpx
Сьогодні
22:56 15 Тра 2021

За неповний місяць в Моршині провакцинували 61% населення. Це був експеримент

За неповний місяць у Моршині провакцинували від COVID-19 уже 61% населення.

Про це повідомляє «Радіо свобода»

Вакцинація відбувається в межах експериментального проєкту, що стартував 16 квітня. Уже з 14 травня жителі Моршина, які вже мають першу дозу, матимуть змогу отримати другу. У межах проєкту використовували лише CoronaVac.

Для збільшення кількості охочих місто запустило інформаційну кампанію: від телефонних дзвінків до інформаційних наметів і білбордів. Також інформацію поширювали місцеве телебачення та соцмережі.

Тепер МОЗ має вирішити, чи продовжувати вакцинувати в Моршині всіх охочих і не поділяти їх на пріоритетні групи, чи обмежитися наданням другої дози тим, хто вже зголосився отримати першу.

Висновки щодо результатів експерименту зроблять після другої дози й подальшої епідеміологічної ситуації в місті.

Передбачається, що вакцинація більшості населення міста створить максимально безпечні умови для людей, які приїжджають на курорт для відпочинку та реабілітації після захворювання Covid-19.

Нагадаємо, що увечері 14 травня стало відомо, що міністр економіки Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій написали заяви на звільнення з посад.

Пізніше у Раді офіційно заявили, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про усунення Максима Степанова з посади міністра здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: