fbpx
Сьогодні
Урбан 19:29 15 Тра 2021

З 2022 року у центрі Парижа хочуть обмежити рух авто

Фото: pca-stream

Влада Парижа з 2022 року планує скоротити рух автомобільного транспорту в центрі міста, щоб зменшити забруднення та надати переваги велосипедистам, пішоходам і громадському транспорту.

Про це повідомляє Le Mode.

Торік мером столиці Франції переобрали Анн Ідальго, яка у своїй передвиборчій програмі пообіцяла створити пішохідні зони у всіх районах Парижа, зокрема у центрі. Під час свого першого терміну на посаді політикиня обмежила автомобільний рух біля Сени.

З 12 травня у мерії Парижа розпочалися консультації, які триватимуть до жовтня, щодо створення «зони обмеженого руху». Скоротити автомобільний рух планують на площі Згоди, площі Бастилії, бульварах Сен-Жермен та Пуассоньєр. Запровадити зміни влада хоче на початку 2022 року.

Карта центральних вулиць, де хочуть обмежити рух транспорту

Наразі через ці райони щодня проїжджає 180 тисяч автомобілів, що у 10 разів більше, ніж кількість автівок людей, які живуть у цих районах, каже влада Парижа. Зменшення трафіку у центрі має створити «менш забруднене, натомість спокійне й безпечне місто».

Крім того, на думку місцевої влади, лише 30% парижан використовують автомобілі, бо в них немає іншої можливості для пересування містом (наприклад, вони перевозять вантаж або не мають громадського транспорту поряд).

Заступник мера Парижа Девід Белліард зазначив, що створення «зони обмеженого руху» не передбачає повною заборони на рух автівок. Під час консультацій політики мають визначити, який транспорт і за яких умов може заїжджати в центр. Ймовірно, обмеження не стосуватимуться таксі та людей, які живуть у цих районах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: