fbpx
Сьогодні
14:02 15 Тра 2021

У МЗС відреагували на заяву Путіна про "антипод Росії"

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що розмова про перетворення України на «антипод» Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Розмова про перетворення України на "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів у нашій державі. Українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку без прив'язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей "руского міра" не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України в сучасну європейську демократичну державу", – сказав Ніколенко.

Він підкреслив, що Росія інвестувала значні ресурси, аби зробити цей шлях максимально складним, тому Україна змушена вживати рішучих заходів у відповідь. Зокрема, це стосується і боротьби проти дезінформації, і нейтралізації агентів зовнішнього впливу, і ліквідації осередків, які підривають структурні реформи в нашій державі.

"Географію змінити не можна. Після завершення російсько-українського збройного конфлікту та деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи. І чим швидше керівництво РФ усвідомить цей факт, тим раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення. На нашу думку, якраз саме цього і чекають громадяни Росії від російської влади", – наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, "Рубрика" раніше повідомляла, що Путін заявив, немов невідомі перетворюють Україну в антипод Росії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: