fbpx
Сьогодні
08:52 15 Тра 2021

Офіс Гепрокурора буде оскаржувати домашній арешт Медведчука

Офіс генерального прокурора буде оскаржувати запобіжний захід одному з лідерів проросійської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку. Суд призначив йому домашній арешт.

Про це заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в етері "Свободи слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Я як генпрокурор просила арешт і заставу, тому що так передбачено законом. Чи подобається мені, що я не отримала те, чого просила? Я думаю, що це очевидно", — зазначила вона.

Венедіктова зазначила, що прокурори впевнені у необхідності того запобіжного заходу, про який вони просять суд. Повне рішення суду прокурори ще не бачили.

"Я ознайомлюся з рішенням суду. Щоб ми розуміли мотивацію, то треба його прочитати. Я впевнена у своїх діях. Для об'єктивності я вивчу все, прочитаю", — додала вона.

Відповідаючи на питання про те, чи буде вона вважати своєю поразкою, якщо Медведчук не сяде в тюрму, Венедиктова пояснила, що поки йдеться лише про підозру, а не про направлення матеріалів до суду для розгляду по суті.

"Якщо захист знайде аргументи, розіб'є прокурорську позицію в суді, так, нам буде неприємно, але це об'єктивний процес".

Крім того, вона уточнила, в злочинах проти національної безпеки, які інкримінуються Медведчуку, безальтернативного арешту як запобіжного заходу немає.

Відповідаючи на питання про свою політичну відповідальність, Венедіктова сказала: "Я піду у відставку, якщо буду вважати, що я щось зробила професійно неетично… Якщо Верховна Рада так вирішить – це буде їхнє рішення… Я несу юридичну відповідальність… я ставлю підпис".

Нагадаємо, 12 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускала в будинок СБУ та не давала слідчим вручити підозру.

Наразі відомо, що Тарас Козак знаходиться в Росії.

На цей час Віктор Медведчук перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: