fbpx
Сьогодні
15:56 14 Тра 2021

Разумков підписав законопроект про внесення змін до закону про туризм

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон № 2673 "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг".

Про це свідчать дані в картці закону.

Законом пропонується надати можливість звертатися за встановленням об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії не лише власникам, але і користувачам відповідних об'єктів нерухомості.

Так, житлові об'єкти туристичної інфраструктури, які належать або управляються підприємцями, зможуть вважатися готелями та вести туристичний бізнес.

У пояснювальній записці до закону йдеться, що реалізація ухваленого документа сприятиме стимулюванню та активізації розвитку ринку надання готельних послуг, збільшенню кількості готельної інфраструктури, і, як наслідок, – збільшенню зайнятості населення, його доходів та економічному зростанню регіонів, на території яких функціонуватимуть об'єкти туристичної інфраструктури.

Закон передано на підпис Президенту України.

У разі підписання документ набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: