fbpx
Сьогодні
19:22 14 Тра 2021

Зеленський доручив перевірити землі й будинки у Конча-Заспі та Пущі-Водиці, в яких проживають "незрозумілі особи"

Фото: ОП

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України порушувалося питання державних земель і будинків у Конча-Заспі та Пущі-Водиці та осіб, у користуванні яких вони перебувають.

Про це йдеться у його відеозверненні за результатами РНБО, яке було розміщене на Facebook.

"Крім того, сьогодні ми торкнулися важливого питання – це державні землі та будинки у Конча-Заспі та Пущі-Водиці, а також особи, у користуванні яких вони перебувають. Загалом йдеться про майже 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач", – сказав Зеленський.

Зокрема, це екс-міністри Дмитро Табачник, Раїса Богатирьова, ексгенпрокурор Святослав Піскун, колишній віцепрем'єр Геннадій Зубко та директор департаменту корпорації "Богдан" Олександр Ільїн.

За словами Зеленського, наприкінці 2014 року, згідно з постановою уряду, було скасовано перелік категорій осіб, що мають право на пільгове проживання.

"Що, на перший погляд, виглядає непогано, а насправді – легалізує перебування на цих землях і в резиденціях, за дуже символічну плату, низки незрозумілих осіб. Це колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці, люди на прізвище Піскун, Ландік, Васюник…", – зазначив глава держави.

Серед переліку осіб також міністри часів екс-президента Віктора Януковича – Дмитро Табачник і Раїса Богатирьова, колишній віце-прем'єр Геннадій Зубко та директор департаменту корпорації "Богдан" Олександр Ільїн.

Так, Зеленський повідомив, що ці та низка інших людей отримали договори на користування будівлями, робили там ремонт, отримували відшкодування витрат на ремонт у розмірі 50% і "за символічну плату могли там жити".

"Сьогодні я поставив завдання провести повний аудит земель і резиденцій Конча-Заспи та Пущі-Водиці, встановити повний перелік осіб, які там проживають, за яких умов вони отримали це право. Тобто всю необхідну інформацію, після якої ми розпочнемо велике переселення цих народів", – заявив президент.

Завершилося чергове засідання РНБО. Його результатами стали важливі рішення для країни й, певно, серцеві напади для осіб, які роками діяли проти неї та народу. Отже: ✅ після ухвалення відповідного закону застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі;✅ санкції також «прилетіли» до 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами;✅ крім того, ми порушили питання державних земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього Президента за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб.Далі неодмінно буде!

Posted by Володимир Зеленський on Friday, May 14, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: