fbpx
Сьогодні
15:39 14 Тра 2021

Кличко вважає обшуки на комунальних підприємствах Києва спецоперацією проти нього

Виталий Кличко

Мер Києва Віталій Кличко вважає масові обшуки на комунальних підприємствах столиці, що відбуваються протягом останніх днів, спецоперацією проти нього особисто.

Про це Кличко говорив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

Мер не вважає десятки обшуків на ключових комунальних підприємствах та в департаментах міської адміністрації, вдома у їх керівників боротьбою з корупцією. На думку Кличка, правоохоронці "маніпулюють інформацію або відверто брешуть".

Мер наполягає, що міська влада "завжди співпрацює з правоохоронними органами і допомагає в розслідуванні справ про фінансові порушення".

КМДА постійно здійснює внутрішні фінансові аудити і передає правоохоронцями матеріали щодо виявлених порушень".

За словами Кличка, з 2015 року департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав матеріали за 316 об'єктами аудиту. На сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до порушених раніше кримінальних справ. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. За 27 передали обвинувачувальні акти до суду.

Очільник столиці зазначає: із гучних, справ, про які сьогодні заявляють, частина стосуються підрядників. "Кажуть, що ті не сплатили податки. Підкреслю: міські підприємства податки сплатили! Які питання до міста?!", – обурюється Кличко.

"…це ж все шите білими нитками! І смішно чути, що, мовляв, ніякої політики. Просто – велика спецоперація. Так, спецоперація! Але проти мене особисто. А мішенню стали міські підприємства і підрозділи адміністрації. Скажу одне: це – брудна політична боротьба і спроба закрутити гайки місцевому самоврядуванню.

Пройде цей номер в Києві – в інших містах тим більше! Тому, я вважаю, що ті, хто спланував цю атаку, повинні повернутися в законне русло. І припинити дестабілізацію ситуації в столиці. Нам потрібно працювати, втілювати заплановані проекти, зміни в Києві, а не влаштовувати шоу!", – сказав Кличко.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: