fbpx
Сьогодні
13:08 14 Тра 2021

Стало відомо, на якому етапі реставрація легендарного стадіону "Старт" у Києві

Зараз ведеться робота з усунення недоліків проєктно-кошторисної документації у реставрації легендарного київського стадіону "Старт". Також спільно з федераціями спорту опрацьовується функціональне наповнення території та приміщень майбутнього багатофункціонального спортивного комплексу.

Про це йдеться у відповіді КМДА на запит народного депутата України від "Слуги народу" Арсенія Пушкаренка, передає "Рубрика".

КМДА повідомляє, що уже виконано роботи з моделювання руху транспорту та пішоходів на ділянці, виконано інженерно-геологічні вишукування, отримано топографо-геодезичні зйомки та науково-технічний звіт щодо оцінки стану будівель, розташованих на території спорткомплексу. Продовжується робота щодо оформлення відповідних документів на земельну ділянку.

реставрація стадіон старт

За результатами науково-технічних звітів щодо оцінки стану та експлуатаційної придатності будівель та споруд на території цього стадіону встановлено недоцільність проведення реконструкції нежилих будівель та споруд (будівлі не є об'єктами культурної спадщини), і виникла потреба їх знесення та виконання будівництва нового мультифункціонального спортивного комплексу "Старт" на вулиці Шолуденка. Тому у квітні 2021 року КМДА спільно з Шевченківською районною адміністрацією видала розпорядження щодо необхідності зміни виду будівельних робіт та термінів реалізації. 

У січні-березні 2021 року виконано та профінансовано проєктні роботи на суму 625 тисяч гривень. Загальна кошторисна вартість будівництва етапу "Реставрація" в поточних цінах станом на 5 березня 2021 року становить 106 515,7 тисяч гривень. 

реставрація стадіон старт

КМДА запевняє, що заходи для реконструкції стадіону "Старт" у Києві вживаються постійно, але робота над ним вимагає згідно із законодавством великої кількості узгоджень та оформлення документації, а тому потребує значного часу.

Водночас місцева влада заявляє, що сучасний спорткомплекс буде створений на рівні європейських стандартів.

Зазначимо, міський голова Києва Віталій Кличко неодноразово обіцяв провести реконструкцію стадіону.

Раніше анонсувалося, що стадіон "Старт" в Шевченківському районі на вулиці Шолуденка в Києві почнуть реконструювати ще у 2020 році. Там планують побудувати льодову арену, окремий спорткомплекс і скейт-парк.

Дорогі друзі, поки вихідний день, знайдіть трохи часу переглянути це цікаве відео 3-D моделювання нашого майбутнього легендарного стадіону «СТАРТ», реконструкція з реставрацією якого розпочнеться одразу по завершенню держекспертизи проекту)Тож додивіться відео до кінця та чекайте гарних новин)

Posted by Олег Гаряга on Saturday, October 24, 2020

Довідка

У жовтні 2018 року Кабінет міністрів повернув стадіон "Старт" на баланс Києва. Раніше стадіон був переданий під забудову, проте інвестор не виконав взяті на себе зобов'язання, і договір розірвали.

Збудований в минулому столітті для проведення олімпіад, славетний стадіон обріс легендами у часи Другої світової війни. Тоді на ньому нібито пройшов відомий на весь світ "Матч смерті", в якому кияни впевнено перемогли команду гітлерівських окупантів. 

Фото: Наш Киев, Информатор Киев

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: