fbpx
Сьогодні
22:50 14 Тра 2021

Арахамія пояснив, чому вирішили звільнити Степанова

Голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія пояснив, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова вирішили звільнити через низький рівень охоплення вакцинацією проти коронавірусу в країні.

Про це він заявив в етері «Свободи слова Савіка Шустера» на телеканалі "Україна".

"У нас дуже погана ситуація зі швидкістю вакцинації. У цей процес постійно особисто втручався президент, діставав ці вакцини. Спілкувався як з найбільшим виробником індійським Serum Institute of India, тут була зустріч, [вакциною] Pfizer займався він та очільник Офісу президента", — пояснив Арахамія.

За його словами, представники ОП чули від виробників вакцин, що Міністерство охорони здоров'я України зверталося до них пізніше, за відомства інших держав.

"Завдяки цьому, можливо, є і таки затримки у постачанні. Якщо вся країна працює на те, щоб дістати вакцини, а МОЗ трішки гальмує, то треба тоді міняти керівництво", — зазначив він.

Арахамія також уточнив, що більшість представників його політсили попередньо підтримують звільнення Степанова, однак ще детальніше обговорять це на засіданні фракції. Інші партії, мовляв, також переважно виступають "за".

Голова фракції "Слуга Народу" також підтвердив інформацію від нашого джерела про те, що на заміну Степанову, скоріш за все, призначать його чинного заступника Віктора Ляшка.

"Ляшко займався карантином, всіма цими тестами, і там є багато результатів. А вакцинацію забрав на себе особисто Степанов і, мені здається, що не впорався вчасно з цим завданням", — додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: