fbpx
Сьогодні
20:38 13 Тра 2021

Україна та Естонія обговорили безпекову ситуацію на Донбасі

Фото: president.gov.ua

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів робочу зустріч з державним секретарем Міністерства закордонних справ Естонії Йонатаном Всевіовим.

Про це пише Офіс Президента.

Ключовою темою зустрічі була безпекова ситуація на Донбасі, зокрема нещодавнє збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зростання кількості загиблих і поранених українських військовослужбовців, а також нарощення Росією військового контингенту вздовж українсько-російського кордону.

Ігор Жовква висловив подяку за тверду підтримку Таллінном суверенітету й територіальної цілісності України передусім у контексті непостійного членства Естонії в Раді Безпеки ООН у 2020-2021 роках. Він також відзначив спільний візит очільників зовнішньополітичних відомств Естонії, Латвії та Литви до Києва у квітні цього року як важливий жест солідарності з Україною.

Йонатан Всевіов наголосив на незмінності твердої підтримки з боку Естонії суверенітету й територіальної цілісності Української держави. Він акцентував, що Естонська Республіка ніколи не визнає незаконної окупації АР Крим.

Держсекретар МЗС Естонії також запевнив у готовності естонської сторони активно долучитися до змістового наповнення ініціативи «Кримська платформа», інавгураційний саміт якої відбудеться в Україні 23 серпня 2021 року.

Окрему увагу сторони приділили співпраці двох держав у питанні реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу. У цьому зв'язку відбувся обмін думками стосовно доцільності фіксації європейської перспективи України та важливості підтримки цієї ідеї з боку Естонії.

Ігор Жовква та Йонатан Всевіов докладно обговорили алгоритм подальшої двосторонньої взаємодії в контексті реалізації стратегії євроатлантичної інтеграції нашої держави, зокрема стосовно перспективи отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

На завершення зустрічі співрозмовники скоординували заходи двостороннього діалогу високого рівня на найближчу перспективу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: