fbpx
Сьогодні
16:18 13 Тра 2021

У КМДА пояснили, коли чекати рішення про підвищення цін на проїзд

Рішення про остаточну вартість проїзду в громадському транспорті Києва ухвалюється розпорядженням КМДА після проходження відповідних процедур та розрахунків.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Процедура встановлення тарифу на перевезення у громадському комунальному транспорті наступна: комунальні підприємства-перевізники готують та надають економічне обґрунтування тарифу на перевезення у комунальному транспорті. Тобто, по суті – пояснення, чому саме необхідно змінити вартість перевезень. Після цього Департамент транспортної інфраструктури вивчає обґрунтування, готує відповідний пакет документів щодо зміни вартості перевезень в громадському комунальному транспорті", – повідомив Поворозник.

За його словами, наступний етап – фахівці Департаменту економіки та інвестицій розглядають економічне обґрунтування тарифу та здійснюють відповідні розрахунки — яким має бути тариф.

"Зміна тарифу відбувається після підготовки відповідного розпорядження, якому передує громадське обговорення проєкту цього розпорядження, та реєстрації у Міністерстві юстиції України", – зауважив він.

Як повідомляла Рубрика, "Київпастранс" і "Київський метрополітен" просять столичну владу підняти ціну на проїзд до 21-25 гривень, або дати гроші з бюджету міста.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: