fbpx
Сьогодні
19:57 13 Тра 2021

Київська міська рада прийняла рішення про підняття тарифів на міський транспорт

13 травня на пленарному засіданні сесії Київської міської ради було включено до порядку денного та прийнято рішення про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів щодо компенсації виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян з бюджету України з метою недопущення підняття вартості проїзду у громадському транспорті.

Депутати неодноразово наголосили на тому, що підвищувати ціни на проїзд у громадському транспорті в жодному разі не можна. Замість підвищення цін, про яке йшлося у зверненні Київпастрансу та Київметрополітену, депутати прийняли рішення звернутись до Кабінету міністрів із вимогою компенсувати виплати за пільговий проїзд, які мають виплачуватись із міського бюджету, з бюджету України. При цьому точну суму компенсації проект не називає.

В останньому абзаці звернення було зазначено, що в разі якщо звернення у Київську міську раду не дасть жодних результатів, тарифи все ж можуть бути підняті. Проте депутати прийняли поправку, якою було виключено цей абзац. 

Заступниця начальника КП "Київський Метрополітен" Наталка Макогон прокоментувала це рішення у коментарі "Рубриці", і зазначила, що питання компенсації пільгових перевезень загальнодержавних категорій це лише один із чинників, паралельний процесу вирішення питання зменшення кількості збитків Київського метрополітену.

Як повідомляла Рубрика, "Київпастранс" і "Київський метрополітен" попросили столичну владу підняти ціну на проїзд до 21-25 гривень, або дати гроші з бюджету міста.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: