fbpx
Сьогодні
Екорішення 18:51 13 Тра 2021

У Фінляндії запустили виробництво екологічних пляшок для віскі

Фото: Stora Enso

Стартап Pulpex почав виробляти паперові пляшки в промислових масштабах для віскі. Упаковку зробили з целюлозного волокна, обробленого спеціальним харчовим покриттям на водній основі. При утилізації таку пляшку можна буде класифікувати як паперові відходи.

Про це повідомила фінська лісозаготівельна компанія Stora Enso, яка постачає целюлозу для стартапу, пише Reuters.

Stora Enso та Pulpex у 2022 році будуть спільно працювати над створенням масштабованої високошвидкісної виробничої лінії для пляшок та інших упаковок із целюлозного волокна в комерційних цілях.

Стартап Pulpex запустив британський виробник алкогольних напоїв Diageo. Він випускає продукцію під брендами Johnnie Walker, Crown Royal, J & B, Smirnoff, Captain Morgan, Baileys, Guinness і ін.

паперові пляшки в промислових масштабах

Пріоритет ЄС

Варто зазначити, що Європейський Союз надає пріоритет утилізації пакувальних матеріалів та обмежує використання пластику.  До 2030 року ЄС планує скоротити відходи вдвічі.

Тоді ж стало відомо про намір Pulpex створити партнерський консорціум з виробництва екологічних пляшок. У нього, крім Diageo, увійдуть Pepsi, Unilever, GSK і Castrol, які разом мають намір використовувати 750 млн паперових пляшок в рік.

У 2020 році компанія Diageo вперше заявила про намір випускати віскі Johnnie Walker в паперових пляшках, які можна повністю переробляти.

На початку 2021 року про намір протестувати паперову пляшку для напоїв заявили й в Coca-Cola. Тест, який повинен відбутися цього літа, стане ще одним кроком компанії до спроби повністю виключити пластикову упаковку.

паперові пляшки в промислових масштабах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: