fbpx
Сьогодні
16:17 13 Тра 2021

Аеропорт "Київ" у 2023 році закриють майже на рік для будівництва нової смуги

Аеропорт "Київ" (Жуляни) у 2023 році закриють на 8-9 місяців, щоб подовжити і посилити злітну смугу

Про це повідомляє avianews.com.

За словами голови ради директорів аеропорту Дениса Костржевського, будівництво смуги дозволить без обмежень приймати всі літаки базового лоукостера аеропорту WizzAir – Airbus A320 і A321.

Так, через те, що останній тип літака не може літати в аеропорт "Київ" з повним завантаженням, WizzAir вирішив відкрити новий дальній рейс з Абу-Дабі в українську столицю в аеропорт Бориспіль.

Зазначається, що фактично аеропорт "Київ" отримає нову смугу. Будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а після цього зведуть нове покриття з бетону. Довжину смуги при цьому планують збільшити на 460 м – до 2770 м.

Також один з курсів смуги отримає нову інструментальну систему, яка дозволить літакам сідати при видимості не менше 350 м. Із наявною системою польоти припиняються, коли видимість падає менше 800 м.

У виданні додали, що реконструкція включатиме також посилення покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків.

Зазначається, що у 2021 році аеропорт планує визначити проєктувальника робіт, у 2020 році – провести посилення поверхні аеродромних покриттів без зупинки польотів, а у 2023 – почати роботи на смузі із закриттям аеродрому на прийом літаків.

За словами Костржевського, вартість робіт з оновлення аеродрому може складати від 2,5 до 5 млрд грн. Ці кошти планується залучити з бюджету Києва, державного бюджету або використати суміжне фінансування. Також не виключається, що роботи може профінансувати приватний інвестор на умовах концесії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: