fbpx
Сьогодні
20:07 12 Тра 2021

Євросоюз відкрив в'їзд для громадян 12 країн

Рада Європи оновила список країн, на які не поширюються обмеження щодо в'їзду на територію Європейського Союзу. Всього їх 12, але Україна в їх число не входить

Згідно з інформацією від пресслужби Європейського союзу, кордон ЄС можуть перетинати жителі Австралії, Ізраїлю, Нової Зеландії, Руанди, Сінгапуру, Південної Кореї і Таїланду. Межі для громадян Китаю відкриють за умови підтвердження взаємності Китаєм. Также слід поступово знімати обмеження на поїздки для особливих адміністративних районів Китаю: Гонконгу і Макао, за умови підтвердження взаємності. Жителі Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану будуть вважатися резидентами ЄС в рамках даної рекомендації, тому також зможуть в'їжджати при наявності Зеленого сертифіката.

Таке рішення базується на Рекомендації Ради ЄС від 6 лютого 2021 року, що визначає критерії для країн, в'їзд з території яких дозволений. Ці критерії базуються на статистиці за кількістю проведених тестів і хворих за останні 7 або 14 днів. Кожні 2 тижні список оновлюється.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: