fbpx
Сьогодні
10:37 12 Тра 2021

В арсеналі ЄС ще є невикористані засоби впливу на Росію, – Науседа

English version here

В арсеналі Європейського Союзу ще є невикористані засоби для тиску на Росію, щоб вона дотримувалася демократичних норм, вважає президент Литви Гітанас Науседа.

Про це Науседа сказав в інтерв'ю Центру досліджень Східної Європи, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"У цьому арсеналі все ще є засоби, які можуть бути дієвими, і які можна було б застосувати. Якщо дивитися в майбутнє, то я думаю, що ми точно не використовуємо весь арсенал, і ми повернемося до цих питань", – сказав Науседа.

Разом з тим литовський президент не сумнівається, що застосовувані зараз Заходом економічні санкції проти Росії діють.

"Так, санкції діють. І тут, оскільки російська влада, Кремль, прекрасно розуміють, що санкції діють, вони впливають на економіку Росії, то у них є свобода вибору: повернутися до нормального діалогу, нормальної поведінки – або піти в ізоляцію", – сказав він.

За словами Науседи, у ЄС зберігається виклик пошуку компромісу між усіма державами, оскільки, як і раніше, відрізняється ставлення до Росії у країн Балтії, Польщі, Чехії, південних і східних держав ЄС.

Водночас, каже Науседа, після повідомлень Чехії про організовані російською військовою розвідкою вибухи "всі розуміють, з якою загрозою ми стикаємося".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: