fbpx
Сьогодні
11:51 12 Тра 2021

Гірники влаштували акцію протесту під Офісом президента

Фото: Укрінформ

У Києві гірники проводять всеукраїнську акцію протесту біля Офісу Президента, вимагаючи зарплати та зупинку руйнівних процесів у вугільній галузі.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Біля Офісу Президента розпочинається всеукраїнська акція протесту гірників», – написав профлідер та опублікував відео з місця події.

Він зазначив, що серед вимог протестувальників: розрахуватись з гірниками державних шахт по зарплатних боргах; зупинити руйнівні процеси у вугільній галузі; встановити адекватну ціну на вугілля; зупинити згубний для вітчизняного енергоринку імпорт ресурсів з Росії та Білорусі; відкликати законопроєкти, якими ліквідується соціальний діалог та встановлюється диктатура роботодавця.

Протестувальники прийшли під Офіс Президента під прапорами профспілки та з плакатами: «Голодним шахтарям – заробітну плату», «Віддайте нам нашу заплату!!!», «Наші сім'ї також хочуть їсти», «Ми не бидло, ми не раби, ми дочки і сини», «Віддайте зароблені кошти шахтарям» та інші.

Гірники гучно стукають шахтарськими касками об асфальт.

Як повідомляла Рубрика, Міністерство енергетики досягло домовленостей із Міністерством фінансів щодо погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям за поточний рік, кошти виплатять якнайшвидше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: