fbpx
Сьогодні
18:59 12 Тра 2021

Разумков заявив, що "Північний потік-2" може тиснути на європейські країни

Україна вважає "Північний потік-2" проєктом, який можуть тиснути на європейські країни.

Про це голова українського парламенту заявив під час зустрічі з головою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен, передає "5 канал".

Зазначається, що вона має офіційний візит до Києва упродовж 12-14 травня. На зустрічі Дмитра Разумкова та його литовської колеги йшлося про енергетичну безпеку та реформи в Україні. Нільсен підкреслила – Литва є другом і стратегічним партнером України.

"Північний Потік-2″ ми вважаємо достатньо серйозною загрозою для не лише Європейського Союзу, не лише України, а й дестабілізації ситуації в регіоні. Тому що дуже добре пам'ятаємо як це використовує Російська Федерація, і на жаль, для РФ це не економічний, а політичний проєкт. І проєкт, який може призвести до тиску і на європейські держави" – заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Голова Сейму Литовської Республіки Вікторія Чміліте-Нільсен повідомив: "Литва – беззаперечний друг і партнер України. Ми говорили про амбіції України щодо участі в проєктах Євросоюзу та НАТО. Україна отримуватиме від нас постійну і сталу підтримку".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: