fbpx
Сьогодні
16:25 12 Тра 2021

Порошенко буде позиватися проти Гордона, — адвокат

Фото: Рубрика

Народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко вирішив подати позов до суду проти засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона через наклеп.

Про це 12 травня повідомив адвокат Ілля Новіков.

Він сказав, що «перший такого роду позов» подадуть найближчим часом, коли виконають усі необхідні формальності. Позов стосуватиметься заяв Гордона про Порошенка в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» від 7 травня.

«Він заявив і зробив це у формі твердження, що п'ятий президент України Порошенко "вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь". У Дмитра Гордона є давня історія його коментарів щодо політики п'ятого Президента. Ніхто не оскаржує його право не любити Порошенка і говорити про це. Однак йдеться про зловживання "свободою слова". Наклеп, навіть якщо він супроводжується словами "я вважаю", "це моя думка", а далі йде не думка, а ствердження, не користується імунітетом», – пояснив Новіков.

За його словами, у Дмитра Гордона «буде можливість дати пояснення не у форматі ток-шоу, яке мало до чого зобов'язує, а у форматі формалізованої судової процедури».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: