fbpx
Сьогодні
10:56 12 Тра 2021

Фонд держмайна хоче через суд повернути "трубу Медведчука" у держвласність

Фонд державного майна за матеріалами Національного антикорупційного бюро подав до суду з проханням визнати за державою право власності на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Також у позовній заяві Фонд просить суд скасувати державну реєстрацію права власності "ПрикарпатЗахідтранс" та Пд-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на майно.

Як повідомляла Рубрика,  нафтопродуктопровід "Самара — Західний напрямок" є основним джерелом постачання російського дизпалива до України. Він також качає дизпаливо з Білорусі та використовується для його транзиту до Європи.

Він збудований ще за часів СРСР та перебував у загальносоюзній власності. Та після проголошення незалежності він та інші трубопроводи завдовжки загалом 1 433 км мали перейти до власності України як до правонаступниці. Проте "дочка" російського акціонерного товариства "Транснафтопродукт" відмовилася його передавати.

Наразі частиною трубопроводу, яка проходить територією України, володіє ТОВ "Прикарпатзахідтранс". ЗМІ зазначали, що власник цієї компанії пов'язаний із Віктором Медведчуком. Сам депутат це заперечує.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: