fbpx
Сьогодні
15:51 11 Тра 2021

Венедіктова підписала підозри Медведчуку і Козаку в державній зраді

English version here

Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам українського Парламенту. Вони підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Про це повідомила генпрокурорка у Фейсбук.

За даними "Української правди", це Віктор Медведчук і Тарас Козак.

За словами Венедіктової, правоохоронні органи провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків.

"Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі. За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим "парламентарям" про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних. Отже, народні депутати М І К підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму", – зазначила Венедіктова.

Також вона зазначила, що за результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Крім того, Венедіктова підсумувала ситуацію:

"Висновки:
1. Вважати Крим частиною іншої держави – не можна.
2. Сприяти і безпосередньо брати участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн – не можна.
3. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України – не можна.
4. Розкривати відомості, що містять держтаємницю – не можна.
5. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах – не можна. Всім добра.", – написала Венедіктова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: