fbpx
Сьогодні
22:15 11 Тра 2021

У Києві вперше трансплантували нирку від посмертного донора

Наприкінці минулого тижня у Київському міському центрі нефрології та діалізу вперше трансплантували нирку від посмертного донора.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник на сторінці у Facebook.

"Її отримав 40-річний киянин, нирки якого повністю втратили свою функцію у 2016 році. Відтоді чоловік перебував на гемодіалізі, який тричі на тиждень проходив у Київському міському центрі нефрології та діалізу. Два місяці тому пацієнт став на "лист очікування" нового органу", – написав Поворозник.

За його словами, донором для реципієнта став 57-річний чоловік, який потрапив до Київської обласної лікарні з діагнозом "гострий геморагічний інсульт".

"На жаль, усі спроби його врятувати були марними. Консиліум лікарів діагностував у пацієнта смерть мозку, а дружина дала згоду на донорство. Операція розпочалася пізно увечері 6 травня і тривала три години. Донорська нирка запрацювала одразу ж на операційному столі. Після такої складної операції важко давати прогнози, бо на пацієнта ще чекає тривалий процес відновлення. Проте сьогодні можна стверджувати – стан пацієнта стабільний", – зауважив Поворозник.

Друзі!Починаємо робочий тиждень із хороших новин :)Наприкінці минулого тижня у Київському міському центрі…

Posted by Mykola Povoroznyk on Monday, May 10, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: